Accessible Limitless Living

Αστικη Μη Κερδοσκοπικη Εταιρεια

Γεωργία Φύκα

Γεωργία Φύκα Η Γεωργία Φύκα είναι Κοινωνική λειτουργός με εξειδίκευση στις Σπουδές Αναπηρίας (Disability-Studies) και στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία με βασικό ενδιαφέρον τις πολιτικές αναπηρίας και το Κίνημα για την Ανεξάρτητη Διαβίωση. Εργάστηκε ως Γενική διευθύντρια στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το www.disabled.gr και σε σειρά προγραμμάτων και μελετών με θέμα την αναπηρία, όπως απασχόληση, τουρισμός, ανεξάρτητη διαβίωση, εκπαίδευση κ.τ.λ. ως expert και ερευνήτρια. Έχει επίσης εργαστεί σε διάφορες κοινωνικές δομές για τις υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων όπως πρόσφυγες και μετανάστες.

Συμμετέχει σε εθελοντικές οργανώσεις αναπηρίας όπως στο σωματείο ΑΛΛΗ ΟΨΗ www.alli-opsi.gr που είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος, την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών και την Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ

Επιστροφη

Ελένη Στρατή

Ελένη Στρατή Η Ελένη Στρατή, είναι Κοινωνιολόγος με ειδίκευση σε Disability Studies (MA) & Science and Technology Studies (MSc by Research).

Έχει 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον μη-κερδοσκοπικό τομέα, πιο συγκεκριμένα στην έρευνα, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση προγραμμάτων στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας και της κοινωνικής ένταξης.

Από το 2012, συμμετέχει ως εθνική ανταποκρίτρια στο δίκτυο εμπειρογνωμόνων για την αναπηρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Disability Expertise, πρώην ANED), παρέχοντας συστηματική ανάλυση και εμπειρογνωμοσύνη σε θέματα αναπηρίας σε τομείς όπως η εργασία, η εκπαίδευση, η κοινωνική και πολιτική συμμετοχή, η κοινωνική προστασία και η προσβασιμότητα.

Επιστροφη

Παναγιώτης Τσαλής

Παναγιώτης Τσαλής Ο Παναγιώτης Τσαλής είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ειδικευμένος σε θέματα προσβασιμότητας. Η διδακτορική του διατριβή αφορά την ανάπτυξη ενός προτύπου βελτίωσης προσβασιμότητας εμποδιζομένων ατόμων σε επίπεδο Δήμου.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών και εθνικών ερευνητικών έργων που σχετίζονται με την προσβασιμότητα εμποδιζομένων ατόμων. Επιπλέον, έχει πληθώρα συμμετοχών σε συνέδρια και επιστημονικούς τόμους σχετικούς με το αντικείμενο και έχει δώσει σχετικές διαλέξεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τέλος, έχει εργαστεί ως αξιολογητής προσβασιμότητας για τις υποδομές του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ως υπεύθυνος μηχανικός για παρεμβάσεις βελτίωσης προσβασιμότητας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ως εισηγητής σε θέματα προσβασιμότητας στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών της ΕΣΑμεΑ.

Επιστροφη

Τζούλια Τάπαλη

Τζούλια Τάπαλη Η Δρ. Τζούλια Τάπαλη είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ (2007). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με τίτλο «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών» από το ΑΠΘ (2009) και διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (2014).

Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα με αντικείμενο τη διερεύνηση των αναγκών των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και την αξιολόγηση της προσβασιμότητας κτιρίων και υποδομών μέσω της εφαρμογής δομημένων μεθοδολογιών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μεταφορά και προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία, τη κινητικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Επιστροφη

Λίνα Καλλέ

Λίνα Καλλέ Η Λίνα Καλλέ, επί 18 χρόνια, είναι Εκπαιδεύτρια Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης. Με αρμοδιότητα την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβων αλλά και ενηλίκων με οπτική αναπηρία εργάστηκε στην Πρωτοπορία (Εταιρία μη κερδοσκοπική) του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), καθώς και ως εξωτερική συνεργάτιδα σε ιδωτικές οφθαλμολογικές κλινικές. Από το 2014 αποτελεί επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Ιατρικής Εκπαίδευσης της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, με αντικείμενο την ευαισθητοποίηση φοιτητών/τριών επαγγελματιών υγείας σε θέματα ασθενών με οπτική αναπηρία.

Σε επιστημονικό - ερευνητικό επίπεδο εχει οργανώσει και υποστηρίξει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων, καθώς και επιμορφωτικές εισηγήσεις, σε πανεπιστημιακά τμήματα του ΑΠΘ (ΤΕΦΑΑ,Ιατρική Σχολή), του ΠΑ.ΜΑΚ, του ΑΤΕΙ.Θ. (Τμήμα Φυσικοθεραπείας) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμμετείχε, ως σύμβουλος σε θέματα προσβασιμότητας, σε ευρωπαϊκά προγράμματα πανεπιστημακών τμημάτων, ενώ έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

Κύριο ερευνητικό και επαγγελματικό της ενδιαφέρον αποτελεί η συμβουλευτική των γονέων – κηδεμόνων σε προγράμματα πρώιμης παρέμβασης σε βρέφη και νήπια με δυσκολίες στην όραση.

Επιστροφη